Jdi na obsah Jdi na menu
 


Možnosti usnadnění práce

Příspěvky

Windows 10 Fall Creators Update – co nového v přístupnosti

17. 11. 2017

| Rubrika: Možnosti usnadnění práce

17. října 2017 byla oficiálně uvolněna další velká aktualizace, která nese označení Fall Creators Update. Systém automatických aktualizací ji postupně bude stahovat a instalovat do všech kompatibilních zařízení s Windows 10. Fall Creators Update přináší mnoho obecných novinek, kterým se věnují běžná média. V Téčku se tradičně zaměříme na novinky spojené s přístupností systému Windows.

Zatímco v jarní aktualizaci Creators Update se novinky týkaly hlavně funkce Předčítání a integrace nového českého hlasu, tak v podzimní aktualizaci jsou větší vylepšení spíše u funkcí pro slabozraké. Přehled novinek tedy začneme právě zde.

 

Různé tipy pro usnadnění Windows XP (starší článek)

4. 4. 2007

| Komentářů: 0

| Rubrika: Možnosti usnadnění práce

Stručný přehled doporučeného nastavení Plochy, Nabídky Start a Hlavního panelu. Nastavení rozlišení obrazovky. Nastavení a umístění monitoru na pracovišti. Ergonomická doporučení a zásady zrakové hygieny. Nastavení barev v prostředí Windows a aplikací. Vytvoření vlastního barevného schématu. Přepínání mezi normálním a vysokokontrastním barevným zobrazením. Stažení tří vysokokontrastních schémat. Možnosti barevného nastavení pomocí speciálních softwarových lup. Dialogové okno Možnosti usnadnění v Ovládacích panelech a nabídka  folderu Usnědnění v Příslušenství. Program narrator - ozvučení Windows anglickým hlasem Microsoft SAM. Omezení těchto integrovaných nástrojů usnadnění.