Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stranka pro kopírování speciálních znaků do schránky

Potřebujete-li vložit speciální znak jako například zavináč, symbol eura, smajlík, pak možná narazíte na problém. Přitom stačí si zapamatovat stránku Copypastecharacter.com. Obsahuje téměř 200 znaků. Pokud na některý z nich kliknete, zkopíruje se do schránky Windows a vy pomocí klávesové zkratky Ctrl + V ho můžete vložit do jiné aplikace k dalšímu použití. Mapu znaků najdete i přímo ve Windows. Použijte klávesovou zkratku Windows + R a zadejte příkaz charmap, který odešlete klávesou Enter.

Zdroj: http://technet.idnes.cz/tipy-na-weby-100-veci-o-kterych-vase-deti-mozna-nikdy-neslysely-pt3-/sw_internet.asp?c=A101025_195006_sw_internet_dvr

Potřebujete-li vložit speciální znak jako například zavináč, symbol eura, smajlík, promile ... pak máte možnost dohledat znak v charmap (Nabídka Start - Spustit) nebo ve Wordu 2003 menu Vložit - Symbol, ale těch znaků a znakových sad je tam poněkud hodně a někdy se nedaří námi požadovaný znak rychle najít. Přitom stačí si zapamatovat stránku Copypastecharacter.com. Obsahuje téměř 200 znaků. Pokud na některý z nich kliknete, zkopíruje se do schránky Windows a vy pomocí klávesové zkratky Ctrl + V ho můžete vložit do jiné aplikace k dalšímu použití.
Zdroj: http://technet.idnes.cz/tipy-na-weby-100-veci-o-kterych-vase-deti-mozna-nikdy-neslysely-pt3-/sw_internet.asp?c=A101025_195006_sw_internet_dvr (upraveno)
 

Click to copy – hold «alt» for multiple.