Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problemy s AcrobatReaderem

22. 6. 2008

Rád bych se zmínil o mém problému s AcrobatReaderem 8.12 ale i s verzí 7, který však nemám zatím vyřešený a ač jsem řešení problému na internetu hledal a určité typy jsem našel ve FAQ na stránkách Adobe i jsem celou věc konzultoval s technickou podporou Adobe, nepodařilo se problém dodnes vyřešit, i když už to vypadalo, že se problém podaří zdolat.

Mám WindowsXP - Service Pack 3 a Internet Explorer 7.

Jde o to, že při spuštění AdobeReaderu nebo odentrování pdf souboru, který se pokusí otevřít v tomto programu, se objeví postupně dvě hlášky:

Obrazek

Invalid plugin detected. Adobe Reader will quit - tlačítko OK.

a po odentrování další hláška:

Obrazek

Instrukce na adrese 0x2d830cbc odkazovala na adresu paměti 0x00000008. S pamětí nelze provést operaci: read. Klepnutím na tlačítko OKukončete program.

Ani nic jiného Vám nezbyde - AcrobatReader se ukončí a pdf si neprohlédnete.

Domnívám se, že tento problém se objevil po jisté aktualizaci AcrobatReaderu 8.1, který jsem provedl běžným způsobem Nápověda - Kontrola aktuálnosti. Prý podle jednoho názoru jsem neprovedl zakázání doplňku Adobe v InternetExploreru.

Nepomáhá reinstalace prohlížeče nebo zakázání doplňku v Internet Exploreru. Podařilo se mi po dlouhé době zprovoznit prohlížeč tak, že jsem přesunul pluginy ze složky Adobe\Reader 8.0\plugins do složky Options, restartování počítače a pak nakopírování pluginů zpět do této složky, ale bohužel toto zprovoznění bylo dočasné. Stačilo odentrovat tlačítka pro stažení, respektive zobrazení pdf dokumentu - konkrétně elektronické příručky ZonerCalisto ze stránek firmy Zoner a problém se vrátil, takže se domnívám, že problém není ani tak v AcrobatReaderu, ale spíše ve spolupráci Internet Exploreru 7 a tohoto prohlížeče.

Kolegovi se podařilo normálně záplatu do Acrobat Readeru doinstalovat a podobný problém se mu nevyskytl, ale má nižší tedy šestkovou verzi Internet Exploreru.

Jediným řešením je odinstalovat tyto problematické verze AcrobatReaderu 7 nebo 8 a nainstalovat si starší verzi Acrobat Readeru verze 6 - pozor, rozlišujte verzi basic a full verzion - pro využití accessibility čtení a další funkce, vyložené v samostatném článku, si musíte stahnout plnou verzi (full version) verze 6. Bohužel tu už zřejmě na serveru Adobe nenajdete a tak se musíte porozhlédnout po jiném zdroji, například je v současné době ke stažení ze serveru Stahuj.cz.

Pokud by měl někdo pro mě radu, jak problém vyřešit, budu jen rád, napište mi a mohu radu na těchto stránkách zveřejnit.