Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové upgrady ZoomTextu 11.x

Google překlady ze stránky novinek

Verze 11.8 pro Windows 10, 8.1 a 7

 

Bohužel musím konstatovat, že ZoomText verzí 11.7 a 11.8 má problémy s downloady a uploady (stahování a nahrávání) souborů v internetových prohlížečích (zejména Chroma, nedařilo se však ani v Internet Exploreru, naopak paradoxně, protože není podporován, to šlo v Edge). Problém jsem se snažil předat Spektře, ale hlavně do AiSquared, který mě zatím poradil, abych přešel zpět k verzi 11.6 - problém je s rozmazanými texty pod ikonami na ploše - prý to neznají ... Doufejme, že se problémem budou zabývat.

Druhý problém je ten, že z verze 11.8 ani neodešlete zprávu o chybě, protože při odesílání log souborů, je včetně zprávy neodešle a na obrazovce se objeví hláška, že došlo k Chybě!

Jsem opravdu na tento software rozloben, ale doufejme, že se to dá brzy do pořádku.

 

Vydáno květen 2018

Poznámka: Tato aktualizace se týká verze 11 ZoomText Lupa, ZoomText Lupa / Reader a Fusion.

Oprava pro systém zmrazení na systémech nakonfigurovaných s více monitory a Windows 10 Spring Creators Update
V systémech nakonfigurovaných s více monitory a Windows 10 Spring Creators Update při spuštění ZoomText 11 nebo Fusion 11 by systém zmrazil černou obrazovku. Tento problém byl opraven.

ZoomText 11 lze nyní spustit pomocí oprávnění ZoomText 2018 nebo Fusion 2018.
ZoomText 11 může nyní aktivovat a spustit pomocí lokálního nebo dongleového oprávnění z ZoomText 2018 nebo Fusion 2018.

Podpora obnovení aplikace Adobe Reader DC
S vydáním aplikace ZoomText 11.7 aplikace AppReader přestala pracovat v programu Adobe Reader DC. Podpora aplikace Adobe Reader DC obnovena v programu ZoomText 11.8.

Opravy problémů v aplikaci AppReader Zobrazení textu
Při použití aplikace AppReader v zobrazení textu se vyskytnou následující problémy:

  • Když bylo dialogové okno Nastavení aplikace AppReader uvnitř textového zobrazení, dialogové okno nebylo možné zavřít.
  • ZoomText přestane pracovat při změně úrovně zvětšení v zobrazení textu.
  • K poškození obrazovky se někdy objevuje po levé straně textového zobrazení.

Tyto problémy byly opraveny.

Oprava pro aplikaci Acrobat Reader DC spontánně zavírá při otevírání dokumentů PDF
Při spuštění aplikace Adobe Acrobat Reader DC s aplikací ZoomText 2018 nebo Fusion 2018 se aplikace Acrobat Reader někdy při spuštění dokumentů PDF, které obsahují formuláře nebo dynamický obsah, zhroutí. Tento problém byl opraven.

Oprava aplikace AppReader visí v aplikaci Microsoft Word 2016
Při použití aplikace AppReader aplikace ZoomText ke čtení dokumentů v aplikaci Microsoft Word 2016 AppReader občas zavěsí. Tento problém byl opraven.

Oprava odstranění ukazatele myši v spořičích obrazovky systému Windows
Ukazatel myši již zmizí, když je aktivován spořič obrazovky systému Windows.

Vylepšená podpora aplikací PRATIKLOG
ZoomText 11 nyní poskytuje vylepšenou podporu pro sběr PRATIK lékařských a paramedikálních softwarových aplikací společnosti PRATILOG. Mezi tyto aplikace patří Medi Pratik, Kin Pratik a Infi Pratik. ZoomText nyní sleduje, upozorňuje a ozvějí každou položku při navigaci přes systém menu Pratik.

Pevné přístupové klíče v korejské lokalizaci
V korejské lokalizaci byla opravena dávka chybějících a rozbitých přístupových kláves v nabídkách a dialogových oknech.

ZMĚNY FUSIONU 11.8 UPDATE

Aktualizace Fusion 11.8 obsahuje všechny změny v aktualizaci programu ZoomText 11.8 plus následující:

Oprava pro správné přidružení štítků formulářů
V aplikaci Internet Explorer byla řešena hlášená záležitost, ve které se v některých situacích nesprávně přiřazovaly popisky formuláře k hlavičkám tabulek.

Aktualizovaná podpora Dongle pro změny v systému Windows 10 Spring Creators Update
Přidána podpora dongle pro ZoomText 11 a aktualizované JAWS 18, Fusion 11 a MAGic 14 k vyřešení problému s použitím dongle v poslední aktualizaci Windows 10 Spring Creators.

 

Kromě toho je tu už i nová 12. verze ZoomTextu:

 

ZoomText 2018 duben Aktualizace (v2018.1804.53)

Poznámka: Tato aktualizace se vztahuje na verzi 2018 ZoomText Lupa, ZoomText Lupa / Čtečka a Fusion.

Oprava pro selhání autorizace dongle v systému Windows 10 Aktualizace jarních autorů Aktualizace
autorizačního systému Dongle pro ZoomText 2018 a Fusion 2018 nefungovala v aktualizaci Windows 10 Spring 2018 Creators. Zákazníci, kteří autorizují použití dongle, musí nainstalovat tuto aktualizaci ZoomText nebo Fusion a pokračovat v autorizaci programu ZoomText nebo Fusion po instalaci aktualizace Windows 10 Spring Creators Update.

Oprava pro systém zmrazení systémů nakonfigurovaných s více monitory a Windows 10 Spring Creators Update
V systémech nakonfigurovaných s více monitory a Windows 10 Spring Creators Update při spuštění ZoomText 2018 nebo Fusion 2018 by systém zmrazil černou obrazovku. Tento problém byl opraven.

Oprava aplikace Acrobat Reader spontánně zavírá při otevírání dokumentů PDF
Při spuštění aplikace Adobe Acrobat Reader DC s aplikací ZoomText 2018 nebo Fusion 2018 by aplikace Acrobat Reader při spuštění dokumentů PDF obsahujících formuláře nebo dynamický obsah někdy selhala. Tento problém byl opraven.

ZoomText 2018 První vydání (únor 2018)

Co je nového v programu ZoomText 2018?

Nová schéma čísel verzí
Začíná s tímto vydáním, budou nyní ZoomText a Fusion očíslovány v roce, ve kterém budou zasílány, spíše než libovolné číslo. Můžete si to představit, jako by se jednalo o 2018 modely ZoomText a Fusion, které vystupují, stejně jako s automobily. Tento nový systém čísel verzí také usnadňuje uživatelům zjistit, které verze programu ZoomText, Fusion a JAWS se dají dohromady a kdy byly propuštěny.

Nové nové sériové číslo
Aktivace produktu ZoomText se nyní provádí pomocí Správce internetových licencí společnosti Freedom Scientific, známého také jako "ILM". S vlastníkem ILM získávají nyní vlastníci ZoomTextu sériové číslo ZoomText, které přetrvává při nákupu budoucích upgradů programu ZoomText a dalších produktů společnosti Freedom Scientific. Již uživatelé nebudou muset zadávat nové sériové číslo pro každou aktualizaci.

Pro zákazníky, kteří mají nárok na upgrade ZoomText 2018 jako součást programu SMA, obdržíte-li váš nový autorizační kód ILM, obraťte se na svého distributora (pokud jste mimo Spojené státy) nebo Freedom Scientific (pokud jste uvnitř Spojené státy). Máte k dispozici své předchozí sériové číslo ZoomText, které nám pomůže při zaslání nového autorizačního kódu e-mailem.

Nový ZoomText Instalační program
ZoomText má nový zjednodušený instalační program, který zrychluje a usnadňuje instalaci ZoomTextu. Rozhraní Setup bylo zjednodušeno a modernizováno s intuitivním a pohodlným vzhledem. A každé dialogové okno je plně samo-hlasové a poskytuje slovní pokyny, které vám pomohou dokončit nastavení programu ZoomText.

Nový průvodce spuštěním programu ZoomText Nový Průvodce spuštěním
programu ZoomText usnadňuje uživatelům zvolit způsob spouštění programu ZoomText. Průvodce spuštěním se automaticky zobrazí po aktivaci programu ZoomText, ale průvodce spuštěním můžete kdykoliv spustit z nabídky ZoomText> Předvolby.

Nové vokalizační expresivní hlasy
Všechny verze ZoomText Lupa / Reader nyní obsahují Vocalizer Expressive hlasy, poskytující hlasy pro nejčastěji mluvené jazyky a dialekty z celého světa. Při instalaci programu ZoomText se automaticky nainstaluje jeden mužský a / nebo ženský hlas odpovídající jazyku operačního systému Windows. Další hlasy lze kdykoli přidat tak, že v dialogovém okně Nastavení hlasu aplikace ZoomText vyberete volbu Stahovat další hlasy.

Vylepšený výkon pro všechny
Široká škála vylepšení v nadaci společnosti ZoomText poskytuje významné zlepšení ve výkonu a kompatibilitě s Windows, Office, Adobe Reader a mnoha dalšími běžnými a specializovanými aplikacemi.

Nová podpora 4 monitorů
Aplikace ZoomText nyní může být použita se systémy s až 4 monitory a stolními počítači. Inovativní podpora více monitorů aplikace ZoomText umožňuje zobrazit různé aplikace na každém monitoru nebo různé pohledy stejné aplikace na každém monitoru. Okno pro zvětšení objektivu je nyní také k dispozici při spuštění s více monitory.

Lokalizace dostupné v této verzi
Tato verze aplikace ZoomText 2018 poskytuje lokalizované uživatelské rozhraní pro následující jazyky: čeština, dánština, holandština, finština, angličtina UK, angličtina US, francouzština, němčina, maďarština, islandština, italština, korejština, Ruštině, slovenštině, španělštině a švédštině.

Následující položky platí pouze pro Fusion 2018

Nová funkce "Speech On Demand"
Fusion 2018 přináší novou možnost Speech On Demand, která umožňuje vypnout automatický výstup řeči (například oznámení, která se běžně vyskytují při procházení nabídek a dialogů) a současně umožňují spustit příkazy pro čtení obrazovky slyšet zajímavé položky, například příkaz Say All nebo příkaz Hovořit s názvem okna. Uživatelům, kteří dávají přednost tichému navigaci (pomocí jejich vizí nebo braillského displeje), ale pak se objeví zajímavé věci nahlas, najde Speech on Demand velmi vítaný přírůstek.

Nový pohodlný OCR (Optické rozpoznávání znaků)
Nová funkční funkce OCR rozpozná text v nepřístupných dokumentech PDF, obrázcích na obrazovce a obrázkových souborech. Když se objeví jeden z těchto nepřístupných položek, společnost Fusion vás upozorní a poskytne možnost zpracovat položku pro čitelný text. Po dokončení procesu vám Fusion automaticky rozpozná rozpoznaný text. Funkce pohodlného OCR umožňuje také zachytit a zpracovat tištěné položky pomocí fotoaparátu PEARL (od společnosti Freedom Scientific) nebo podporovaného plochého skeneru. Opět, když je proces dokončen, společnost Fusion automaticky rozpozná rozpoznaný text.

Požadavky na systém

Pro spuštění programu ZoomText 2018 a Fusion 2018 je zapotřebí následující hardware a software:

  • Windows 10, 8.1 nebo 7 s aktualizací Service Pack 1 (nebo novější).
  • Procesor: dvoujádrový procesor 2 GHz i3 nebo podobný procesor. i5 nebo i7 doporučeno.
  • 4 GB Ram. Doporučeno 8 GB.
  • Grafická karta s podporou rozhraní DirectX 10 nebo vyšší.
  • Doporučeno: 256 MB vyhrazené video paměti.
  • 400 MB místa na pevném disku. Jednotka SSD doporučena.
  • 5-bodový multi-dotykový displej pro podporu dotykové obrazovky.
  • USB 2.0 pro podporu kamery ZoomText.