Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová verze ZoomTextu 9.18

5. 4. 2009

ZoomText - zvětšovací software s hlasovou podporou.

Po verzi ZoomText 9.1 (placené z verze 9.0) přichází nová aktualizace 9.18.

Novinky najdete zde.

Aktualizace se tentokrát nedělá přes Nápovědu - Aktualizaci, ale je třeba stahnout 60denní zkušební verzi a tou přepsat - naintalovat ZoomText 9.1, ale nedělejte to! tedy zatím ... Jako vždy je potřeba se nejdříve zaregistrovat a pak Vám stránka dovolí si ZoomText stahnout.

Přichází s dvěma novinky:

  1. Plynulé posouvání obrazu
  2. Doozvučování pomocí skriptovacího jazyka

ad 1: Pokud se na obrazovce změní okno, přejdete v dialogovém okně klávesnicí na jiný objekt (ze zaškrtávacího políčka na tlačítko a podobně), budete procházet menu, neodskočí zvětšený obraz k tomuto fokusovanému místu, nýbrž tam ladně přejede. jako když přejíždí kamera z jednoho zachycovaného objektu na druhý. Je to velmi efektní a chytlavé. Určitě může pomoci při lepší orientaci na obrazovce. Problém je jen v tom, že tato funkce se zřejmě nedá vypnout a tak ten, komu to prostě nevyhovuje, je to totiž přece jen pomalejší, tak má smůlu a musí si zvyknout.

Problémy s češtinou - s psaním velkých znaků s háčky a čárkami i zobrazení českých znaků v nápovědě - už byly vyřešeny. Aktuální verzí je ZoomText 9.1.253 (18. 6. 2009).