Jdi na obsah Jdi na menu
 


PrismaCards - zkoušení slovíček

19. 10. 2008

Prisma Cards - firma Komenium

Software pro PC, založený na principu "učebních kartiček". Umožnuje několik typů zkoušení, vytváření nových lekcí včetně fonetického přepisu. Má velmi pokročilý systém importu a importu zkoušených dat/lekcí. Pokud si tento šikovný prográmek koupíte, máte všechny upgrade na vyšší verze zdarma. Podporuje plný export na PDA (MCards nebo PCards). Pracuje na Windows Mobile, Pocket PC nebo PalmOS. Více v podrobnějším popisu zde. Demo je plně funkční. Omezení je, že velikost lekcí je maximálně 10 kartiček.(V ostré verzi neomezeně). Rovněž po 20. zkoušené kartičce se zkoušení ukončí.
Plnou funkčnost (bez výše uvedeného omezení) můžete vyzkoušet na 4 speciálně upravených testovacích lekcích zde.

Více na stránkách firmy Komenium.

Jako slabozraký mohu potvrdit, že se mi s programem dobře pracuje.

Majitel firmy, pan Kovařík, byl tak ochotný a ve spolupráci s naší Laboratoří Carolina  a vývojářem jeho produktu se pokusí zpřístupnit tento prográmek i pro screen reader JAWS. První pokusy už byly učiněny, ale bohužel zatím nejde o plnofunkční možnost ovládání. První výsledky se očekávají v první polovině roku 2009.

Program jsem zkoušel s mobilem Motorolou MPx200, ale vzhledem k nejstarší verzi Windows Mobile 2002, se nám zatím nepodařilo PrismaCards zprovoznit. Na Pocket PC Fuji Siemens 610 BT s WinMobile 2003 bez problémů běží.

Existuje možnost provozovat program i bez instalace - spouštěný z flash disku.

Předností tohoto programu je jeho multiplatformost (různé kapesní počítače s WimMobile, Palm, OS mobilů),  ale také levná cena, možnost stahování a sdílení databází slovíček, možnost vytváření si svých databází v různých jazycích a dobrá metoda výuky a stále se vyvíjející a zdokonalující aplikace s zdarma upgrady.