Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality a novinky

Příspěvky

Hlasy firmy Acapella - už i pro MacOS

7. 7. 2008

| Rubrika: Aktuality a novinky

Belgická firma Acapella nabízí hlasové synthézy do různých prostředí: pro mobilní telefony Nokia a jiné, pro desktopy, ale novinkou jsou hlasy pro operační systém MacOS pro počítače Apple.

 

Tmavomodrý festival 2008

21. 5. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: Aktuality a novinky

V pátek 16. května až sobota 17. května se uskutečnil v Brně v domě B. Bakaly na Žerotínově náměstí už 19. ročník Tmavomodrého festivalu – výstavy kompenzačních, převážně počítačových pomůcek, hudební přehlídka zrakově postižených, převážně dětí a také setkání uživatelů výpočetní techniky, která mívá formu prezentací s možnými dotazy z řad posluchačů.

 

Jak nově s telefonním seznamem

19. 5. 2008

| Komentářů: 0

| Rubrika: Aktuality a novinky

Informace o inovaci pluginu Telefon pro IE pro čtení nevidomých výsledku vyhledání telefonního čísla na Zlatých a Bílých stránkách.

Popis nového Telefonního seznamu na www.1188.cz a dalších služeb tohoto nového serveru.

 

Dvě vylepšení Michala Ficka ze stránek Caroliny

22. 10. 2007

| Rubrika: Aktuality a novinky

Naše stránky Laboratoře Carolina, kde pracuji, se v minulém týdnu (15.-19. 10. 2007) rozšířily o sekci Download (Ke stažení). Momentálně jsou na nich k dispozici dvě užitečné věci: plugin Telefon O2 a skript pro JAWS k slovníku Translator 2003 a 2007. To nejdůležitější je na stránkách Caroliny, zde jsou podrobnější informace s poznámkou o problému s instalací, který se mezi nevidomými objevil a další informace, například jak s on line telefonním seznamem pracovat.